De optelsom van een gebroken pols en Siri

(geschreven door Siri, met zonder spellingcontrole)

Toen ik vorige week bij de dokter was om een nieuw gips te halen voor mijn gebroken pols, kon mijn arts het lachen niet onderdrukken. Terwijl ze naar mijn gegipste rechterpols keek vroeg ze of ik links of rechtshandig ben. Rechts was mijn antwoord. Daarna vroeg ze wat ik doe het dagelijks leven, wat is mijn baan? Mijn antwoord: ik ben copywriter, ik schrijf. Terwijl dit zeg moet ik zelf ook lachen. Tja. Want als het iets is, naast onhandig, is het wel ironisch. De schrijver zonder handen, die haar eigen ambacht opnieuw moet uitvinden.

Dit artikel is niet geschreven met twee handen. Ook niet met een. Althans, niet door mij. Want als je je pols breekt, wordt schrijven toch een stuk lastiger. Maar gelukkig is daar Siri. De beste vriendin van iedere een handige copywriter. Daarom besloten Siri en ik om samen wat te schrijven over schrijven zonder handen.

Siri is de digitale luistervink aan wie je levensvragen kan stellen en die je geliefde kan appen dat je wat later thuis bent. Maar haar luisterend oor kan nog veel meer, ze kan namelijk ook met je meeschrijven terwijl je praat. Open een Pages-document, druk twee keer op fn, en je bent klaar om handloos te schrijven. #Handig. Wel eerst even dicteren aanzetten in systeemvoorkeuren.

We hebben wel lol hoor met ze tweeën, Siri en ik.

Laten we eerlijk zijn, in het begin is het natuurlijk super ongemakkelijk als je in je eentje tegen je laptop aan het praten bent. Maar, desalniettemin ben ik toch best onder de indruk van die Siri. Ook een schijtende eigenaar meer van de 10 keer als serie. Wow, oké wat ik probeerde te zeggen was: ook al schrijft ze haar eigen naam negen van de 10 keer als serie. Soms verstaat ze me verkeerd en schrijft ze de raarste zinnen.

We hebben wel lol hoor met ze tweeën, Siri en ik. Want wat ik blijkbaar doe is de tekst hardop oplezen nadat ik het geschreven heb, om te horen of het lekker loopt. En Siri, de schat, schrijft dan gewoon mee. Hilarisch.

Er is dus hoop voor eenhandige copywriters, of eenhandigen met copywritersambities. Je teksten zijn misschien niet direct foutloos, de kans is groot dat je sommige zinnen een paar keer moet herhalen. Je moet misschien heel langzaam praten met gekke intonatie en heel duidelijk articuleren. Maar geloof me, Siri voor je laten schrijven gaat toch een stuk sneller dan typen met twee vingers. Vergeet niet om je teksten goed checken voor je ze verstuurd. Want voor je het weet stuur je een ongelukkig mailtje naar je klant. Toch lullig.

Djoelia

img

Meer weten?

We kunnen eindeloos praten over conversational. Op deze pagina lees je er alles over. Of Mail Djoelia voor een goed gesprek en een bakkie koffie. Vegan appeltaart optioneel.

Waar we over bloggen

conversational interface design chatbots voice assistent UX

Waar je op moet letten bij een conversational interface

Een conversational interface, handig als je met een chatbot of een voice assistent aan de slag gaat.

Een conversatie over het Conversational Commerce Event

Lekker meta: een conversatie over conversational.

Adformatie: Bot Talk #1

Bots zijn hot, hip en happening.