Waarom Figma fantastisch is voor copywriters

Het leven van een copywriter gaat niet altijd over rozen. Zeker niet als je werkt in een multidisciplinair team met UX- en visual designers. Bij Mr Koreander doen we veel projecten met onze vrienden van Soda en Resoluut. En dat betekende tot voor kort dat we veel tijd samen doorbrachten in Sketch. Wat de nodige irritaties met zich meebracht. Iedereen kent wel ergernis numero uno: versiebeheer. Heb je net de allerfijnste copy in het design geklopt, sluipen er toch nog allemaal typo’s en foutjes in bij het overzetten naar visual design.

Maarrrrr… nu is daar Figma

To make copy great again. En dit keer hebben de copywriters het helemaal zelf in de hand. Geen gezeik met versies, geen rondslingerende opmerkingen naast designs, en het allerfijnste: eindeloos klieren met je collega’s. Want bij Figma werk je tegelijkertijd in hetzelfde bestand. Zie je die UX-collega zwoegen op een component, trek je die net even van het grid af. Of, net wat minder anoniem: een levensgrote foto van jezelf over het design heen plakken. Je hoort het al, de mogelijkheden zijn eindeloos! En natuurlijk lach je stiekem in je vuistje wanneer je daarna de cursor van je collega verwoed over het scherm ziet vliegen om te de dader op te sporen.

On a more serious note, ook om deze redenen zijn wij fan van Figma:

Find and replace

Waar we in Sketch een niet-altijd-even-goed-werkende plug-in moesten downloaden om stukjes tekst in alle schermen te vervangen, gaat Figma een stap verder. Zij bieden deze service namelijk gewoon standaard aan. Handig!

Automatisch saven

Nooit meer stressen om een bestand dat vastloopt en niet op tijd gesaved is. Figma slaat alles wat je doet automatisch op. Bonuspuntje: als je dan toch probeert te saven geven ze je met leuke UX writing een heads up, dat dat echt niet nodig is.

Comments plaatsen

Loop je altijd te klooien met onoverzichtelijke tekstvakken boven, onder, naast en over de schermen heen? Moet je altijd maar raden van wie welke feedback komt? Dan heeft Figma dé oplossing. Door de comments-functie zie je met één klik welke persoon waar een opmerking over heeft en kun je degene voor wie het bedoeld is taggen. I-de-aal.

Volgen

Heb je even geen idee hoe je een design moet interpreteren en werk je niet in dezelfde ruimte? Uitleg krijgen op afstand is nu super simpel. Druk gewoon op iemands naam en je ziet precies wat diegene aanwijst. Je vliegt als het ware mee door het design.

Een klein minpuntje

Natuurlijk kan niet alles alleen maar rozengeur en maneschijn zijn. Want wanneer je iets verandert en je later spijt krijgt is het moeilijk om even in het archief te kijken wat je eigenlijke, briljante eerste ingeving ook alweer was.

Maar ach, al met al zijn wij enorm fan van Figma. Het maakt ons werk net een stukje makkelijker, sneller en beter (oh en ook nog eens wat leuker :-).

img

Hoewel we dol zijn op Figma, kunnen we natuurlijk ook met pen en papier of andersoortige tekstverwerkers goed uit de voeten. Hulp nodig? Mail dan Lucia of Meike. Zij denken graag met je mee.

Waar we over bloggen

Waarom confirmshaming zo 2017 is

Ga als merk voor een gelijkwaardige relatie met je gebruikers.

Uitdaging: speel een potje bullshitbingo met ons

Voor iedereen die zich schuldig maakt aan dit taalgebruik.

Vertrouw ik u?

Wie vertrouw je nu écht? Hoe een klein woordje een groot verschil maakt.