UX Writing Awards 2021: Show me some lovin’

Daar zit je dan. In je eentje. Onder een dekentje, op de bank. Zou eigenlijk wel gezellig zijn hè, als je tegen iemand kon aankruipen nu. Maar waar vind je zo iemand, als alles dicht is? Geen restaurant om te eten, geen club om te dansen, geen café om een drankje te doen. Misschien zijn er online mensen die hetzelfde zoeken.

Swipen voor de liefde

Dat dachten veel mensen tijdens de lockdown. De downloads van datingapps schoten dan ook door het dak. Opeens hadden we tijd over. Waarom dan niet daten? We swipeten er dan ook flink op los. Voor de een was het een vorm van tijdverdrijf. De ander voelde zich toch opeens wel heel alleen, en ging op zoek naar de liefde.

Het tindertaboe is niet meer

Hoe dan ook, datingapps waren populairder dan ooit. Een paar jaar geleden verzon je nog een smoes over hoe je elkaar ontmoet had als dat op Tinder was. Tegenwoordig kennen we allemaal wel iemand die een tinder-relatie, -huwelijk of zelfs -baby heeft. Of in ieder geval een sterk verhaal.

UX wingman

De datingapp als je wingman: die moet dan wel een beetje aardig zijn. In een wingman die de hele tijd kortaf antwoordt, heb je weinig vertrouwen. Een wingman die je helpt en precies de goeie dingen vraagt, die zou wel eens de ware voor je kunnen vinden. Die menselijkheid en behulpzaamheid moet dus goed zitten. En dat zit ‘m onder andere in de tekst die in de app staat: de UX writing.

Wij presenteren...

…de eerste categorie voor de UX Writing Awards: Show me some lovin’! In deze categorie gaan we 5 datingapps van Nederlandse bodem eens kritisch bekijken op hun UX writing. Hebben ze het in zich om met hun schrijfsels ons helemaal hoteldebotel te maken? 

img

Hou 27 januari vrij

Want dan maken we de winnaars bekend! Binnenkort zie je op onze LinkedIn– en Instagram welke 5 apps in de running zijn voor beste UX writing in de categorie datingapps. En we reiken ook nog awards uit in twee andere categorieën… Genoeg om je op te verlekkeren dus!