UX Writing Awards 2021: Take my money

De winkels dicht. Wat moet je dan? Ook als je thuiswerkt, heb je eens in de zoveel tijd een nieuwe joggingbroek nodig. Of je komt erachter dat je rug kapotgaat van de hele dag op een klapstoeltje zitten. Dan moet er een ergonomische bureaustoel komen.

Open de appstore en je ziet het: bij bijna elke winkel kun je tegenwoordig digitaal door het assortiment struinen. En met een druk op de knop staat je nieuwe thuiswerk-gear de volgende dag op de stoep. Pre-corona bestelden we al veel online, maar dat was vooral uit gemak. Nu kon het niet anders. De winkels waren gewoon gesloten. 

Clicken en collecten

Ondernemers moesten toch brood op de plank zien te krijgen. En wij wilden geld uitgeven. De oplossing? Click & collect. Klik je dingetjes aan op ‘t web, collect ze in de winkel. Daarna kwam winkelen op afspraak. Beide niet optimaal, maar het waren oplossingen. Toch dachten we met z’n allen: meh. Daarom bleven we gewoon lekker online bestellen en collectten we pakketjes bij onze eigen voordeur.

It’s a first

Ook na de lockdowns bleven we online shoppen. Bijna een miljoen mensen kochten voor het eerst iets online tijdens de eerste lockdown. Die mensen hebben het online shoppen nu ontdekt: corona gaf het laatste duwtje dat ze nodig hadden. 

 

Daarom gingen veel winkels waarbij de online-afdeling eerst maar een bijzaak was, nu volle bak investeren in hun website en app. Want die moesten natuurlijk zo lekker mogelijk werken. Onmisbaar in een lekker werkende app: retestrakke UX writing.

UX writing in het echie

Want zeg nou zelf: in een winkel word je liever geholpen door een aardige medewerker die met je meedenkt dan door een kille persoon die chagrijnig is. De UX writing bij apps in online retail werkt precies zo. Het moet een beetje menselijk zijn, en je écht helpen.

Bestelling bevestigen

Daarom heet de derde categorie voor de UX Writing Awards: Take my money. Want we geven maar wat graag geld aan webwinkels die hun UX writing tiptop voor elkaar hebben. In deze categorie beoordelen we 5 online shopping apps van Nederlandse bodem op hun UX writing. Wie heeft de aardigste, duidelijkste en menselijkste digitale medewerker? 

img

Blok 27 januari in je agenda

Want dan is de awardshow. Binnenkort maken we de 5 genomineerden in de categorie online retail bekend via onze LinkedIn– en Instagrampagina. En we reiken ook nog awards uit aan dating apps en food delivery. Het houdt maar niet op!