De UX Writing Awards 2020: review edition

2020: een jaar om snel te vergeten. Gelukkig vliegt-ie ook giga snel voorbij. Zo is het alweer bijna een jaar geleden dat we de eerste UX writing awards ooit uitreikten. Wat een avond was dat. Helaasch gooit corona dit jaar roet in onze awardshow. En toch laten wij - Mr Koreander - het niet zomaar stilletjes voorbij gaan.

Een spetterende awardshow zit er dus niet in. Uitreiking via Zoom? Meh, we zijn videobellen inmiddels een beetje beu. Uitgelezen kans om de diepte in te gaan, dachten wij. Want waarom verdient een merk nu echt een UX Writing Award? Daar kijken we dit jaar zelf uitgebreid naar in onze review-editie!

Anders dan anders

Ondanks corona worden ook in 2020 veel merken beloond voor hun digitale werk. Met nominaties voor de Spin Awards, DIA’s en Beste Social Media Awards bijvoorbeeld. Maar hoe staat het met de UX writing van de genomineerde merken? Dat beoordelen wij in onze expert review-editie. Want er is dan wel geen vakjury of publiek dat live stemt; experts hebben we genoeg.

 

Ons team van UX writers beoordeelt de microcopy van merken aan de hand van een aantal criteria; de basisprincipes van UX writing. Weet de schrijver zijn boodschap met weinig woorden over te brengen? Snapt de gebruiker door de copy wat hij moet doen of waar-ie heengaat? En klinkt de copy menselijk? De merken met de hoogste score slepen een UX Writing Award in de wacht!

 

img

De categorieën

De allerbeste microcopy heeft recht op een prijs. We delen dit jaar 3 beeldige UX Writing Awards uit. En wel in de volgende categorieën:

 

  • Best in app – De beste UX writing in een app
  • Best in web – De beste UX writing op het web
  • Best in class – De beste UX writing overall

Dit zijn de genomineerden

img

Omcirkel in je agenda: 14 januari

In de aanloop naar deze datum reviewt onze jury er lustig op los. Op donderdag 14 januari is het dan zover: we maken de winnaars in drie categorieën bekend. Houd onze kanalen goed in de gaten.

Waar we over bloggen

Waarom confirmshaming zo 2017 is

Ga als merk voor een gelijkwaardige relatie met je gebruikers.

Waarom goede UX writing onmisbaar is

Zo schrijf je teksten waar je gebruiker echt iets mee kan.

UX writing checklist

De begrijpelijke UX writing checklist

Volg deze UX writing checklist. Zo worden je teksten nooit meer verkeerd geïnterpreteerd.