De app zonder naam van Vermaat

TL;DR

Horecaspecialist Vermaat heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee je nooit meer in de rij hoeft te staan voor de kassa van hun bedrijfshoreca. Wij bedachten de naam van deze innovatieve app: Pinch.
Vermaat heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee je nooit meer in de rij hoeft te staan voor de kassa van hun bedrijfshoreca. Je scant je eten en drinken, betaalt direct in de app en kan weer gelijk door. Superhandig. Bij zo’n innovatieve app hoort natuurlijk een flitsende naam. Eentje die uitstraalt waar de app voor staat, en natuurlijk gewoon lekker klinkt. Die klus namen wij graag voor onze rekening.
Associëren kun je leren

Tijdens een eerste briefingsessie met Vermaat definieerden we drie kernwaarden voor de app. Snelheid, gemak en een premium gevoel. Wat we ook bedachten, de namen moesten goed aansluiten op deze waarden. Check!

De volgende stap? Associëren en post-its plakken. Post-its met zo veel mogelijk woorden die pasten bij de drie waarden. Inspiratie hiervoor haalden we echt overal vandaan: uit spreekwoorden, populaire cultuur, dieren, enzovoorts. En alle kanshebbers checkten we direct op Urban Dictionary voor ongewenste dubbele betekenissen.

And the winner is…

Een lijst van tientallen namen brachten we terug tot een shortlist van 10 stuks. Dit lijstje namen tikte mooi het spectrum van de drie waarden aan: drie namen op ‘snelheid’, drie namen op ‘gemak’ en drie namen op ‘premium’. En een tiende naam als bonus: niet gericht op deze waarden, maar gewoon omdat-ie goed voelde.

Vermaat koos de winnaar: Pinch. Deze naam zit zowel op het gevoel van snelheid als gemak. ‘To do something in a pinch’ is een Engels gezegde: iets snel doen. Ook heeft het woord pinch een sterke culinaire associatie: ‘a pinch of salt’ komt vaak terug in recepten. Door de enkele lettergreep klinkt het woord energiek en actief. En niet geheel onbelangrijk, je kan er een werkwoord van maken: pinchen.

 

 

img

Inmiddels is Pinch in verschillende bedrijfshoreca te gebruiken. Nieuwsgierig geworden? Je kan de app downloaden in de App Store en Google Play Store.

img

Ook op zoek naar een (nieuwe) merknaam? Of mag de gehele merkidentiteit wel eens onder handen genomen worden? Nodig Tobias uit voor een kop koffie en een goed gesprek.

Wat we ook deden

Inclusieve communicatie

Niet-inclusieve teksten en campagnes zijn net zo not done als dt-fouten.

Van step tot app: zo maakten wij het merk Dott

Europa veroveren met een levendige merkpersoonlijkheid.