De lancering van Digital first branding

Resoluut is een digital product designbureau. En ons zusje, dat ook. De designers van Resoluut ontwerpen merken die doen wat ze moeten doen: mensen inspireren en verleiden. En daar hebben ze ook best wat over te vertellen.

TL;DR

Digital first! Dat is hoe product designbureau Resoluut merken ontwerpt. Het is voor de designers zo vertrouwd dat ze het er eigenlijk nooit over hebben. Behalve met ons dan. Wij schreven een whitepaper en een serie artikelen over digital first branding. Kan Resoluut er mooi mee pronken.
img

Digital first branding door de uitvinders

In deze digitale wereld ontwerp je een merk natuurlijk vanuit een digitale mindset. Digital first branding, heeft Resoluut dat gedoopt. Maar daarmee wist de goegemeente nog niet wat dat inhoudt. Tijd voor een stukje branding dus.

 

We vroegen de specialisten van strategie, interactie design, research en visual design naar hun visie. Het viel hen nog niet mee om onder woorden te brengen wat zij zo vanzelfsprekend vinden. Maar goed, daarvoor hadden ze ons ook: wij maakten er chocola en een whitepaper van.

'In deze digitale wereld heeft een merkidentiteit een digitale hartslag nodig.'

img

Daarom een whitepaper

Een whitepaper is als een vrij uitgebreid gesprek met je merk. Het moet prikkelen, informeren, en ook nog onderhoudend zijn. En je persoonlijkheid moet erin doorklinken. Quite the challenge.

Maar ook quite a good one. Want als je echt wat te vertellen hebt, zoals Resoluut, is een whitepaper een sympathiek middel om je publiek wat bij te leren. Vanuit de luie stoel en in hun eigen tijd. No strings attached. Omdat ideeën er zijn om gedeeld te worden.

 

Het fijne aan zo’n doorwrocht document is dat je er lekker veel mee kunt doen. Het is een rijke bron van content voor verschillende doelgroepen en kanalen. Kan Resoluut mooi weer even vooruit.

Vindbaar verleiden

Ondertussen hebben we de whitepaper omgezet naar artikelen voor Medium. Kan Resoluut nog meer mensen bereiken en inspireren. En verleiden. Allemaal digitaal natuurlijk.

 

Wat kunnen we zeggen? Lees ze allemaal natuurlijk. Begin met Why you need to start with digital first branding now en Adapt effortlessly thanks to a dynamic design system. En nu je er toch lekker in zit: Why motion design strengthens your brand.

Side note

Je zusje als opdrachtgever voelt toch een beetje als het podium opgaan voor de hele klas. Wel tof dat we eens goed konden uitleggen aan de wereld wat we zelf met brand voice design doen. En of het nou aan die lekkere titel ligt of niet, hij wordt enthousiast gedownload.

img

Wil je ook verwoorden wat je brand essence is? Lees hier wat we voor je kunnen doen. Of nodig Manon uit voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Wat we ook deden

Inclusieve communicatie

Niet-inclusieve teksten en campagnes zijn net zo not done als dt-fouten.

Van step tot app: zo maakten wij het merk Dott

Europa veroveren met een levendige merkpersoonlijkheid.