Een energieboost voor Eneco Zakelijk

TL;DR

Voor Eneco Zakelijk schreven we consistente copy om de online conversie flink te verhogen. We werkten aan een compleet vernieuwde orderflow – inclusief strakke UX writing – en herschreven de productpagina’s van Eneco Zakelijk. Het resultaat? Een lekkere conversiestijging.
Schrijven voor een brede doelgroep

Converterende copy schrijven begint met het begrijpen van je doelgroep. Voor wie schrijf je? In het geval van Eneco Zakelijk is dat een enorm diverse doelgroep: van zzp’ers tot grootzakelijke klanten. Onze taak was pakkende teksten te schrijven die zowel een snelle startup als een statige corporate aanspreken. Laat dat maar aan ons over. We kozen voor een schrijfstijl die zakelijk is, maar vooral sympathiek.

Energie laten werken voor iedere ondernemer

Duurzaam? Check. Innovatieve energieoplossingen? Check. We zorgden ervoor dat overal terugkomt waar Eneco voor staat. Een betrouwbare energieprovider die duurzaamheid voor alle ondernemers dichterbij brengt.

Alles op de schop

Samen met een designdreamteam van onze zusjes Soda en Resoluut hebben we een aantal belangrijke pagina’s van de zakelijke website van Eneco onder de loep genomen. Geen halve maatregelen dus. Door goed naar data te kijken kwamen we erachter waar gebruikers vastlopen en afhaken. Want daar moest het beter. Zo ontwierpen en schreven we bijna alle pagina’s van Eneco Zakelijk.

 

 

img

De klapper op de vuurpijl was de nieuwe orderflow: zo intuïtief dat zelfs een digibeet in een handomdraai energie kan afsluiten.

 

 

 

img

Steuntje in de rug

Energie bestellen voor je bedrijf klinkt zo simpel, maar er komt toch meer bij kijken dan je denkt. Je moet behoorlijk wat informatie paraat hebben om een goede kosteninschatting te kunnen maken. Verbruik van het afgelopen jaar? Ja jeetje, waar stond dat ook alweer? No worries, Eneco helpt je met het inschatten van je verbruik. Want wie heeft nou zijn jaarafrekening standaard in zijn broekzak zitten?

Wie heeft er nou standaard zijn jaarrekening op zak?

Steeds beter

Als je nu denkt: klaar, niks meer aan doen, niets is minder waar. Momenteel wordt alweer aan een verbeterde flow gewerkt. En worden de servicepagina’s aangepakt. De energiemarkt is steeds in beweging. De website kan natuurlijk niet achterblijven, dus gaat de webcopy optimalisatie gewoon door. Laat dat maar aan Eneco over.

 

 

img

Wil je ook converterende copy? Lees hier wat we voor je kunnen doen. Of nodig Marian uit voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Wat we ook deden

Inclusieve communicatie

Niet-inclusieve teksten en campagnes zijn net zo not done als dt-fouten.

Van step tot app: zo maakten wij het merk Dott

Europa veroveren met een levendige merkpersoonlijkheid.