Winkelen zonder kassa met Tap to go

TL;DR

We deden alle UX writing voor het spiksplinternieuwe winkelconcept van AH To go: Tap to go. Hiermee kan je nog makkelijker en sneller winkelen. Kassa of pinpas? Die heb je niet meer nodig. Just tap, grab and go!

Tappen en gaan

Met Tap to go introduceert AH to go kassaloos winkelen in de Nederlandse supermarkt. Je pinpas kan je voortaan dus lekker thuislaten. Tik je Tap to go kaart tegen een slim prijskaartje, pak je product en het bedrag wordt automatisch van je rekening afgeschreven. Heeft je telefoon NFC? Dan kan je ook tappen met je telefoon. Handig toch? Aan ons, Soda en Resoluut de vraag om de hele user experience uit te werken voor dit toffe concept.

 

 

img

De basis is de Tap to go app. Hier maak je een Tap to go account aan en zie je direct welke boodschappen je hebt gedaan.

Zegeltjes sparen anno 2018

We gaven de spaarkaarten uit de AH to go app een mooi plekje bij Tap to go. Haal je vaak koffie, fruit of croissants bij de To go? Dan krijg je iedere keer als je tapt een digitale stempel op je spaarkaart in de Tap to go app. Bij vijf stempels krijg je het volgende product gratis. Hoef je helemaal niets voor te doen, de app verrekent het helemaal automatisch.

 

Zoals de gemiddelde millennial praat, zo praat Tap to go ook

img

Best herkenbaar

Tap to go moest vooral makkelijk en goed werken. Maar we wilden ook de vlotte merkidentiteit van AH to go terug laten komen. Dat deden we bijvoorbeeld in de error states. Heeft iemand zijn naam niet ingevuld? Dan reageren we met: ‘Vergeet niet je naam in te vullen, dat praat wat makkelijker.’ Net alsof je met een echt mens praat.

img

Een mooi rond verhaal

We stopten niet bij de app. Ook alle andere communicatiemiddelen voor Tap to go namen we onder handen. Van banners in de schappen tot een folder om uit te delen op bijvoorbeeld stations. En de tekst op de Tap to go kaart, niet te vergeten. Onze vrienden van Resoluut maakten een super kek animatiefilmpje waar wij de tekst voor schreven.

img

Een app met een gouden randje

Ook pakten we twee Dutch Interactive Awards met Tap to go. Goud in de categorie ‘Service’ en zilver in de categorie ‘Tools’. Het juryrapport was zeer lovend: “Spot on, recht in de roos. AH heeft het belang van de eindgebruiker scherp in het vizier.“

Binnenkort bij jou in de buurt

Hoe lang we over dit alles gedaan hebben? Slechts drie maanden. Daarna volgde een pilot voor medewerkers op het hoofdkantoor. Dit was een groot succes. Inmiddels maakte Tap to go haar officiële debuut voor het grote publiek met een eerste vestiging in het AMC in Amsterdam. Dat werd natuurlijk gepast gevierd. Daarna is heel Nederland aan de beurt. Watch out world!

img

Wij vinden de juiste woorden om interacties makkelijker, duidelijker en leuker te maken. Of je nou boodschappen bestelt, geld overmaakt of een verzekering afsluit. Lees hier wat we allemaal voor je kunnen doen. Of nodig Djoelia uit voor een kopje koffie en een goed gesprek.

Wat we ook deden

Inclusieve communicatie

Niet-inclusieve teksten en campagnes zijn net zo not done als dt-fouten.

Van step tot app: zo maakten wij het merk Dott

Europa veroveren met een levendige merkpersoonlijkheid.